hos tegnelærer Martin Vestergaard

Tilpasset Corona: Håndsprit og behørig afstand ml. deltagerne. Både model og jeg fremviser negativ corona test
Det er en hands-on workshop – jeg tilrettelægger gode gennemprøvede øvelser igennem workshoppens 2 x 30 min, hvor I som deltagere kommer igennem forskellige materialer og teknikker. Min erfaring er at deltagere ikke gider høre lange og passive tegne foredrag, og hellere selv vil i sving. I vedlagte oversigt over kursets indhold er der flexibilitet, afhængig af jeres niveau etc.

Hovedpersonen, dvs. modellen, vil være én blandt en række dygtige flotte modeller (mand eller kvinde), som jeg har samarbejdet meget med i min croquis undervisning. Croquis er som bekendt tegning af nøgen model, og for en ordens skyld vil jeg pointere, at indholdet bliver seriøs croquis - altså der i workshoppen ikke vil indgå "frække" elementer såsom striptease, berøring etc. Men jeg vil skynde mig at tilføje, at seriøs croquis ikke er kedeligt, og at deltagere syns det er spændende og sjovt at blive kastet ud i en række forskellige tegneøvelser.

Klokkeslæt:
Ankomst efter aftale, beregn ca. 75 minutter fra start til slut.

Tegning vil være 2 x 30 minutter effektiv tegning, og med 15 min pause imellem.

Pausen er både hyggelig og udbytterig, hvor deltagerne kan gå lidt rundt m passende afstand og kigge på hinandens tegninger, og få mulighed for en tegnesnak med modellen, mig eller hinanden uden at føle at de afbryder noget. Der vil være mulighed for at ryge i min private gård. Ligeledes vil der være inkluderet et glas hvidvin og chips i pausen.

Sted:
Martin Vestergaard,
Dagmarsgade 3A, st.
2200 København N.

NB: Bemærk at der er betalingsparkering.

Croquis vil foregå i min store stue, hvor der vil være en fin siddeplads til alle.

Eventet kan også foregå hos jer, efter nærmere aftale.

Deltagerantal:
Antal deltagere = max tilladte antal privat.

Model:
Jeg sørger for bookning af en af mine dygtige croquis modeller - mand/kvinde efter aftale.

Tegnematerialer:
Jeg har alt (tegneplader, papir, farver, tæppe).

Forplejning:
Der følger et glas hvidvin og chips med. Det er rart for deltagerne at have noget at drikke og hygge sig med imens, om ikke andet så i pausen.

Honorar:
2500 kr. inklusiv model.

Beløbet afspejler tiden til tilrettelæggelse, dvs. line up af materialer (tegneplader, holdere, papir, farver, vin og chips, stole mv.) samt selve afviklingen af eventet fra ankomst til exit + afspejler min mangeårige erfaring som tegnelærer.

Betalingstidspunkt og form:
Det samlede honorar 2500 kr. betales senest på dagen, ved exit fra mig, gerne via mobilepay (26392334, Martin Vestergaard), tak.

På vej mod endelig aftale ...
Prisen er fast, men jeg er åben for enkelte justeringer vedr. selve arrangementet, såfremt ønskes.

Venlig hilsen

Martin Vestergaard

Fotos fra Polterabend croquis hos mig, 14 kvinder og mandlig model, foråret 2022.

Program

Der er selvfølgelig en naturlig fleksibilitet i programmet i forhold til deltagerne.

Første 30 minutter

Kort om croquis og hvordan croquis presser og hjælper én til at iagttage og tegne hurtigere og mere levende uanset, hvad man tegner.
- tegning med kul og rødkridt: muligheder og begrænsninger
- placering af motiv på papir
- bevægelse igennem motivet
- opfattelse og tegning som form
- modellering
- hjælpelinjer (lodret, vandret, hældninger)
- måling med sammenligning af længder rundt omkring
- anatomi viden som en ekstra hjælp.
- at finde og støtte sig til simple geometriske figurer såsom firkanter, trekanter og cirkler.

(Pause 15 min. Mulighed for at ryge i privat gård, samt indtage medbragte kolde drikke, chips mv.)

Sidste 30 minutter:

- vi ser nærmere på toner i en tegning, lys og skygge med fokus på, hvordan dette afgør form.
- negative rum og deres brug som hjælpemiddel til iagttagelse og tegning.
- Vi vil prøve blindtegning.
- rundtegning
- om at tegne model i bevægelse, dvs. hvordan tegner du, når personen er i gang med noget? Hvad er hemmeligheden bag det?

Det siger kunderne om Croquis hos Martin Vestergaard:

 
"I forbindelse med min fødselsdag, havde jeg planlagt et besøg hos Martin, hvor vi skulle introduceres til Croquis. Vi var en større pigegruppe, som ikke havde prøvet det før, men efter Martins fantastiske undervisning, kunne man virkelig mærke hvor hurtigt gruppen rykkede sig, blot efter 2 timers undervisning, og tegningerne blev over alle forventninger! Alt i alt et fuldstændig gennemført kursus. Søger du derfor en professionel lærer, som både har servicen og kompetancerne på plads, så er det bestemt Martin du skal gå til – tøv ikke men kast dig ud i det, det er det hele værd! Endnu engang tak for to fantastiske timer Martin, vi ses helt sikkert igen! Citat fra Martin: "Det er ikke detaljerne som er det vigtige i starten, det er følelsen af helheden – få helheden ned på papiret, og arbejde derefter videre med det." Bedste råd efter min mening, som virkelig har givet mig lyst til at forsøge at tegne croquis fremadrettet."

Cecilie Buhl, januar 2020.

----------

"Vi skulle holde en polterabend og i den forbindelse havde vi tænkte at skulle male croquis, med gommen som model. Vi tog derfor fat i Martin, og fra start var han meget opmærksom på oplevelsen for gommen, da det kan være grænse overskridende.
Under selve sessionen faciliterede Martin det hele, hvor der var flere gode positioner som gommen skulle stå i. Derudover lærte han os ligeledes hvordan man tegner croquis hvilket var en sjov oplevelse.
Alt i alt har det været en rigtig god oplevelse og jeg kan på det varmeste anbefale Martin til andre som overvejer at male croquis".

Nicolai, september 2019

----------

”Martin kom og underviste til vores sommerfest for 30 af os – det var en sjov og lærerig oplevelse, som vi alle nød i fulde drag. Kan varmt anbefale Martins undervisning til enhver.”

Sophie Worning, Camera Film / Grand Teatret, august 2019

----------

"Vi var til et fantastisk croquis-tegnekursus hos Martin d. 1. juni 2019. Martin var en dygtig underviser som stille og roligt introducerede os til de forskellige teknikker. Det var en lærerig og meget sjov oplevelse. Martin havde derudover sørget for drinks og snacks. Vi havde en skøn oplevelse og kan varmt anbefale ham til andre, der leder efter et croquis-tegnekursus”.

Jakob Rasmussen, juni 2019

----------

"Vi havde et par rigtig hyggelige og lærerige timer hos Martin i forbindelse med min søsters polterabend. Alle nød tiden, hvor vi både kunne grine sammen og fordybe os i croquis-verdenen. En super polterabend-aktivitet, hvis man gerne vil lave en mere seriøs aktivitet på den hyggelige måde. Martin er en dygtig underviser, som formår at få alle med uanset niveau".

Marie Meldgaard, juni 2019

----------

"Vi afholdt en fantastisk polterabend for min søster, hvor en del af programmet var Croquis hos Martin Vestergaard. Martin er en rigtig god lærer, hvorfor det både var sjovt og lærerigt. Jeg synes selv vi lærte rigtig meget på de få timer vi havde booket og det passede perfekt ind i ind polterabend. Martin havde derudover også pyntet vejen ind til hans lejlighed med hjerter (tegnet på asfalten) og købt ind til gin & tonic. Jeg kan 100 % anbefalde Martin, hvis du står og skal bruge en underviser i croquis!".

Line Lund Mikkelsen, maj 2019

----------

"Det var et fint arrangement og vi synes allesammen at det var et sjovt indslag. Man kunne godt mærke at Martin har stor erfaring indenfor billedkunst og det var superfint at få gode fifs hen af vejen. Hele vejen i gennem god kontakt og fin service.".

Catarina Malmberg, maj 2019

----------

"Vi afholdt polterabend hos Martin med meget stor succes. Både Martin og model var dygtige og professionelle, under nogle meget afslappende og hyggelige rammer. Alle kunne have det sjovt og være med på lige fod, da vi blev ført godt igennem øvelserne, der resulterede i flotte tegninger uanset tegneerfaring. Vi nød i pausen i den hyggelige gård”.

Amalie, juni 2018